O Niškoj Banji

Niška Banja Niška Banja je smeštena na jugoistoku Srbije, pored magistralnog pravca Niš-Sofija. Nalazi se u podnožju Koritnjaka, ogranka Suve Planine, na nadmorskoj visini od 248 m. Udaljena je svega 9 km od Niša i oko 245 km od Beograda. Najbitniji prirodni lekoviti faktori u Niškoj Banji su blaga umereno-kontinentalna klima, termomineralne vode i prirodno mineralno blato.
Smeštaj u Niškoj Banji se deli na privatni, hotelski i smeštaj u stacionarima. Niška banja raspolaže sa kvalitetnom ponudom  privatnog smeštaja artmanskog tipa a takodje i poseduje dosta soba u privatnim kućama i vilama.
Glavne osobine Niške Banje su njena lekovita svojstva i zbog toga prednjači u kvalitetnoj usluzi i lečenju na teritoriji cele Srbije.
Niška Banja, Fontana,  Zdravstveni i turistički objekti smešteni su u uređenom parku površine 5 hektara. U blizini Niške Banje je park-šuma Koritnjak, sa uređenim trim stazama. Niška Banja je pogodna za pripreme i takmičenje sportskih ekipa, jer raspolaže sa terenima za mali i veliki fudbal, rukomet i tenis, hipodromom i streljanom. Takođe, u Niškoj Banji se održavaju atraktivna takmičenja u paraglajdingu, gde takmičari kreću sa obronaka Koritnjaka, a spuštaju se u Nišku Banju a mogu leteti i dalje pa čak i do 80-tak km. Avgusta meseca 2007 god.održano je predevropsko prvenstvo u preciznom letenju a u avgustu 2008 god. biće održano i Prvo sveobuhvatno evropsko prvenstvo paraglajdingu. Niška Banja ima biblioteku, umetničku galeriju, Letnju pozornicu i Centar za kulturu, koji u toku leta postaju mesta brojnih događaja objedinjenih u manifestaciji “Kulturno leto u Niškoj Banji”. Gosti Niške Banje mogu da posete obližnje kulturno-istorijske spomenike: Medijanu, Ćele-kulu, Nišku tvrđavu iz 18. veka, Čegar, Memorijalni muzej-logor “Crveni krst”. Takođe mogu se organizovati izleti do Sićevačke klisure-atraktivnog kanjona reke Nišave sa retkom florom i faunom, Jelašničke klisure-specijalnog rezervata prirode, Bojaninih voda i Kameničkog visa, popularnih izletišta i ski-centara.

Niska Banja privatni smestaj apartmani hoteli